Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Beslutning om at undgaa fristelse

En dreng i oldtidens Indien (4. århundrede f.Kr.) var ivrig efter at studere under et ry lærer (Guru). Han nærmede sig Guru med en ydmyg anmodning om at optage ham som en studerende. Guru undersøgte drengens håndfladen og erklærede, at han ikke havde nogen linje i uddannelse på hans håndflade og derfor kunne han ikke forventes at udmærke sig i uddannelse. Guru afviste hans anmodning som drengen manglede tegn på, at han troede var fødslen-mærke en succesfuld studerende.
Drengen var meget opsat på at lære under Guru. Så tog han en skarp kniv og gjorde et dybt snit på hans håndflade mellem hans langfinger (Saturn) og ringfinger (Apollo), hvor den »linje uddannelse" (Vidya Rekha) findes hos nogle mennesker. Han gik til master og viste ar på hans håndflade. Han anmodede Guru til at genoverveje sin beslutning, som han nu har lavet en linje af uddannelse på hans håndflade.
Den kloge mester var imponeret over den beslutsomhed af drengen. Han omfavnede drengen og indskrevet ham som en studerende umiddelbart. Drengen lærte med enestående glans og dedikation og blev en stor lærd. Drengen var Panini, som senere systematiserede grammatik på sanskrit sprog. Hans mesterværk er et stort titlen afhandling, »Ashtadhyayi '. Hans logiske regler og teknikker har påvirket moderne sprogvidenskab betydeligt. Således Panini kunne udfordre og ændre sin skæbne ved ætsning mærket på hans håndflade ved en smertefuld snit.
Bestemmelse er af afgørende betydning for en vellykket gennemførelse af enhver afgørelse. Saints havde viljen til at undgå selv mindre synder, selv om deres indsats ville forårsage smerte eller tab for dem. Vores bekendelse bliver frugtbar, hvis vi har viljen til at undgå de personer, steder, scener, situationer og omstændigheder, der kan friste os til at gentage den syndige handlinger. Som det første skridt vi kan tage modige beslutninger såsom fast besluttet ikke at fortælle selv en mindre løgn, ikke at lave en nedsættende bemærkning om nogen og ikke til at se en syndig scene, billede eller video. Med den kraftfulde Guds nåde kan vi marchere i retning af højere niveauer af hellighed, hvis vi er fast besluttet på at undgå alle fristende situationer. Efter at have bedt til 'Vor Fader "til at lede os ikke i fristelse, må vi ikke føre os ind i fristelser.
St. Paul rådgiver, "Opbyg din styrke i forening med Herren og ved hjælp af sin mægtige kraft. Sæt på alle de rustning, at Gud giver dig, så du vil være i stand til at stå op mod Djævelens onde tricks "{Ef 6: 10, 11}.
© Af: Dr. Babu Philip, professor, Cochin University of Science & Technology, Fine Arts Avenue, Kochi-682.016, Kerala, Indien. For mere moralske historier, lignelser og anekdoter for studerende, kateketer, lærere og prædikanter, venligst besøge min hjemmeside: http://www.moralstorieschristian.blogspot.com

Ingen kommentarer: